Resultats de la cerca bàsica: 8

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. modelar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar una determinada forma als components d'un plat abans de presentar-lo. [...]
2. aromatitzar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar aroma a un preparat mitjançant l'addició d'herbes, hortalisses, espècies, etc. [...]
3. abrillantar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar lluentor a un preparat, generalment de pastisseria, cobrint-lo amb un xarop, gelatina, etc. [...]
4. acolorir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar color a un preparat mitjançant l'addició d'algun producte, com ara tomàquet, safrà o rovell d'ou. [...]
5. clarificar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar transparència a una salsa, a una gelatina o a un brou escumant-lo o traient-li les impureses que pugui contenir. [...]
6. aixecar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Donar un fort bull a un brou o a un fons que s'havia reservat, per tal de poder-lo fer servir de bell nou. [...]
7. premsat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Acció de premsar la quallada encara dins del motlle amb l'objectiu de donar forma, soldar les partícules quallades, continuar eliminant-ne el xerigot i aconseguir la humitat desitjada. [...]
8. adob
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ingredient o conjunt d'ingredients, generalment espècies, hortalisses, oli i vi, emprats per a conservar, entendrir o donar un gust i una aroma especials a una peça de carn, una au, un peix, etc. [...]